Вы вошли как Гость
Группа "Гости"Приветствую Вас Гость!
Пятница, 2024-03-29, 3:54 PM
Главная | Мой профиль | Регистрация | Выход | Вход | RSS

Категории раздела

РФ [18]
Новости Министерства [65]
Информация Министерства социальной политики Украины, Пенсионного фонда Украины, Кабинета министров Украины
Новости Феодосии [58]
Государственная помощь и субсидии [18]
Вопросы по всем видам государственной помощи и субсидиям
Пенсионные новости [78]
Пенсионная реформа [18]
Комментарии, обсуждение, мнения
Налог на богатство [6]
Обсуждаем законопроекты
Чернобыль [12]
Постановления, разъяснения, комментарии
Инвалидам [14]
В помощь инвалидам - новости, изменения
Мнения [5]
Мнения представителей власти
Доступное жилье [7]
Правовые знания [21]
Общие вопросы

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Главная » 2012 » Июнь » 22 » Програма здешевленої іпотеки набирає обертів
8:42 PM
Програма здешевленої іпотеки набирає обертів

Програма здешевленої іпотеки набирає обертів

Ще четверо киян стали учасниками програми здешевленої іпотеки. Тристоронній договір з Укргазбанком та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву позичальники уклали 12 червня в приміщенні холдингової компанії «Київміськбуд» у присутності Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Кількість охочих стати учасниками програми «Доступне житло» зростає. За останній тиждень кількість поданих заяв в Україні збільшилася більше як на тисячу. Втім, за словами Анатолія Близнюка, ця динаміка дещо відстає від бажаної. Головна причина – громадяни дуже ретельно ознайомлюються з програмою та вибирають квартири для придбання.

«Ми можемо надати до кінця року більше 30 тисяч кредитів, але люди йдуть повільно. Вони спочатку дивляться, які квартири можуть взяти, потім дивляться умови, потім ідуть збирають документи чи йдуть у відпустку», – повідомив А.Близнюк коментуючи подію в інтерв’ю радіо Ера FM.

Прем’єр-міністр Микола Азаров наголосив, що усі програми щодо доступного житла повинні працювати з дуже серйозною підтримкою держави в плані розвитку інфраструктури.

«Кожна родина, яка бере участь у реалізації програми «Доступне житло», вирішує не тільки свою проблему, а й допомагає нам вирішити наше спільне завдання, допомагає розвивати нашу економіку. Родина вкладає кошти не просто у свою квартиру – вона вкладає кошти у розвиток України. Тому надзвичайно важливо, щоб ця програма працювала як годинник. Люди підписали угоду, і ми жорстко контролюватимемо виконання цієї угоди. Але, з іншого боку, ми повинні і будівельним організаціям дуже сильно допомогти. Це вже наш обов'язок. Я ставлю завдання, щоб всі програми по доступному житлу працювали з дуже серйозною підтримкою держави в плані розвитку інфраструктури», - наголосив М.Азаров.

За минулий тиждень кількість житлових будинків, залучених до програми,  збільшилася на 20 одиниць, а кількість квартир зросла на 556. Найактивніше надходять пропозиції від забудовників у Івано-Франківській, Сумській та Харківській областях та у Києві. Найбільше громадян, охочих долучитися до програми зареєстровано у Києві – 1200 осіб, у Луганській області – 781, у Рівненській – 656, у Херсонській – 400, в Івано-Франківській області – 386, та 406 у м. Севастополі. Загалом по Україні вже 6 тисяч 177 громадян виявили бажання отримати іпотечні кредити, їхня кількість за останній тиждень збільшилася на понад тисячу.

На сьогодні у рамках програми вже укладено 35 договорів, лідерами за їхньою кількістю є Дніпропетровська область та місто Київ, де укладено по 12 угод. Про запровадження прийому документів від громадян через «єдине вікно» повідомили Дніпропетровська, Донецька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Полтавська, Чернівецька та Рівненська області та місто Київ.

На 8 червня для участі у програмі визначено 88 об’єктів у яких для придбання пропонується 3867 квартир. Розширилася кількість банків, які повідомили про участь у програмі, а також територія їхньої діяльності щодо здешевленої іпотеки: Ощадбанк, Укргазбанк – діють по всій території країни; банк «Фінанси та Кредит» - у Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській областях, у містах Києві та Севастополі; Укрексімбанк  – в Автономній Республіці Крим, Львівській, Хмельницькій областях; Укрсоцбанк – у Київській, Миколаївській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях та у м. Севастополі; Брокбізнесбанк – у місті Києві, «Банк Форум» – у Дніпропетровській області, Промінвестбанк – по Чернігівській області, банк «Фінансова Ініціатива» - у Чернівецькій області та м. Севастополі; Кредобанк – у Автономній Республіці Крим.

Як уже повідомлялося, Мінрегіон наприкінці травня підписав з розпорядниками коштів нижчого рівня договори на делегування повноважень. Відповідні договори місцевими органами виконавчої влади підписано з одержувачами бюджетних коштів.  Розпорядників коштів нижчого рівня включено до мережі та доведено їм бюджетні призначення. Керівникам управлінь – розпорядникам коштів нижчого рівня детально роз’яснено умови програми та надано всі необхідні методичні матеріали.

Також для більш широкого інформування громадськості про хід реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення іпотечного кредитування на офіційному веб-сайті Мінрегіону діє комунікаційна платформа для всіх зацікавлених верств – громадян, банків та забудовників. 

Прес-служба Мінрегіону

Категория: Доступное жилье | Просмотров: 719 | Добавил: Mother_Hobbit | Теги: доступное жилье, кредиты на покупку квартир | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]