Вы вошли как Гость
Группа "Гости"Приветствую Вас Гость!
Суббота, 2024-04-20, 1:55 PM
Главная | Мой профиль | Регистрация | Выход | Вход | RSS

Категории раздела

РФ [18]
Новости Министерства [65]
Информация Министерства социальной политики Украины, Пенсионного фонда Украины, Кабинета министров Украины
Новости Феодосии [58]
Государственная помощь и субсидии [18]
Вопросы по всем видам государственной помощи и субсидиям
Пенсионные новости [78]
Пенсионная реформа [18]
Комментарии, обсуждение, мнения
Налог на богатство [6]
Обсуждаем законопроекты
Чернобыль [12]
Постановления, разъяснения, комментарии
Инвалидам [14]
В помощь инвалидам - новости, изменения
Мнения [5]
Мнения представителей власти
Доступное жилье [7]
Правовые знания [21]
Общие вопросы

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Главная » 2011 » Ноябрь » 16 » Реформы социальной сферы будут проходить легче, если обеспеченная часть общества приложит усилия для наполнения бюджета
3:42 PM
Реформы социальной сферы будут проходить легче, если обеспеченная часть общества приложит усилия для наполнения бюджета
Сергій Тігіпко: Необхідно збільшувати податкове навантаження на заможних людей
12 листопада 2011
 
Реформи соціальної сфери будуть проходити легше, якщо заможна частина суспільства докладе зусиль для наповнення державного бюджету
 
   У найближчий час Україна не відчує проблем, пов’язаних з борговою кризою в європейській економіці, але це не привід заспокоюватися.
 
     Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі програми «Шустер live» на Першому Національному.  
    
     За словами Віце-прем’єра, Україні потрібно думати про підтримку банківської системи, збалансування бюджету та створення сприятливого бізнес-клімату, який сьогодні не влаштовує ні внутрішніх, ні зовнішніх інвесторів.
 
    «Ситуація підштовхує нас до серйозних дій. Я сподіваюся, що коли Європа поступово буде поринати у кризу, ми в Україні будемо більш жорстко і радикально діяти, і приймати рішення, необхідні для розвитку інвестиційного середовища», - сказав Сергій Тігіпко.
 
   Зокрема, за словами Віце-прем’єра, уже розглядається питання скорочення штату санепідемстанції який за останній час роздувся до 54 тисяч осіб, на 30%. Для порівняння він наголосив, що у Польщі – всього 6 тисяч санітарних інспекторів.
 
   Також Сергій Тігіпко наголосив, що потрібно прискорити реформування вітчизняного законодавства.
«Коли настає складний час, потрібні жорсткі та різкі дії. Криза буде підштовхувати нас до глибоких системних змін. Єдина відповідь на кризу – це глибокі реформи, відкриті та зрозумілі для всіх», - сказав Віце-прем’єр-міністр.
 
    Реформи соціальної сфери будуть проходити легше, якщо заможна частина суспільства докладе зусиль для наповнення державного бюджету. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політик Сергій Тігіпко в ефірі програми «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» у п’ятницю на телеканалі «Інтер».
 
    «Реформи соціальної сфери – дуже чутливі для мільйонів людей, причому, не найбагатших. Їх треба обговорювати з людьми. Але разом з тим потрібно робити і кроки щодо заможної частини суспільства», - підкреслив Сергій Тігіпко.
 
    Він повідомив, що вже підготовлено законопроект про оподаткування заможних людей, з яким можна ознайомитись на сайті Міністерства соціальної політики http://www.mlsp.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=135319&cat_id=107177.
 
    Законопроект, зокрема, передбачає оподаткування дорогих автомобілів, літаків, мотоциклів та інших предметів розкоші і елітного майна.
 
    За словами Сергія Тігіпка, на наступному тижні буде презентовано ще два законопроекти: про додаткове оподаткування операцій з класичними офшорними зонами та щодо реформування пільг за професійною ознакою, зокрема, про їх зменшення для народних депутатів, членів Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента. «Ось коли ми приймемо всі ці речі, тоді можна буде рухатися далі. Почни з себе, і тоді можна буде розмовляти з людьми більш відкрито по пільгах для інших категорій», - переконаний Віце-прем’єр-міністр.
 
    Довідка: Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо запровадження податку на багатство) передбачає збільшення податкового навантаження на фізичних осіб, які купують або ввозять в Україну предмети розкоші, володіють елітним майном та отримують доходи понад 15 мінімальних заробітних плат.
    Зокрема, податок на предмети розкоші пропонується встановити у розмірі 10% від вартості придбання речей, ціна яких перевищує 2 тисячі євро (вироби з коштовного каміння, годинники та мобільні телефони, зброя) та 3 тисячі євро (предмети мистецтва, колекціонування і антикваріату, одяг та взуття, вироби з хутра та шкіри, предмети декору, теслярські та столярні вироби).
 
    Надходження від податків, передбачених цим документом, будуть спрямовуватися на виплату пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами.
 
Міністерство соціальної політики розпочало громадське обговорення цього законопроекту.
Категория: Налог на богатство | Просмотров: 689 | Добавил: Mother_Hobbit | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]